Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την αγορά του franchise στην Ελλάδα
Franchise Market
bannertopleft
Shadow.gr
Γρηγόρης Μικρογεύματα - Coffeeright
PitStopPark.com
Astir Zois advert
NaraCamicie
k2 campus
iScool
Vidneo.gr
Bloodhound
piatsakalamaki
interasfalisi
hot_dog_king

Κατάλογος franchise

Βρείτε το σύστημα franchise που σας ταιριάζει...

Διάλεξε κλάδο:


Διάλεξε κατηγορία:
επιλογή δικτύου με όνομα

Ειδικοί συνεργάτες franchise

Η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτικών εταιρειών δεν κάνουν χρήση των διατάξεων για μείωση του κόστους εργασίας

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Ταυτότητα Έρευνας

Από τις επιχειρήσεις που απάντησαν στην 1η Έρευνα HR Pulse:

  • 64% είναι Ελληνικές
  • 53% έχουν τζίρο πάνω από €100 εκατ.
  • 54% έχουν περισσότερους από 200 εργαζομένους
  • 30% δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών και 19% σε αυτόν του εμπορίου

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα αποτελέσματα του HR Pulse, της Έρευνας που διενεργεί η ICAP People Solutions με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς. Πρόκειται για μια Τριμηνιαία Ηλεκτρονική Έρευνα που καταγράφει άμεσα τον παλμό και τις εξελίξεις σε ένα ζωτικό χώρο αυτό της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που αλλάζει ραγδαία.

Η συμμετοχή των εταιρειών που παρέχουν στοιχεία αυξάνεται καθημερινά. Τα αποτελέσματα της πρώτης αναφοράς περιλαμβάνουν τις απαντήσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2012.

Κάποια από τα ευρήματα ενδεικτικά είναι χαρακτηριστικά:

  • 7 στις 10 εταιρείες θα έχουν μειώσει το προσωπικό τους, σε διάστημα 6 μηνών,
  • 3 στις 10 εταιρείες θα έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών σε διάστημα 6 μηνών,
  • όλοι ανεξαιρέτως απήντησαν ότι μελετούν μέτρα μείωσης του κόστους, αλλά λίγοι έχουν εισάγει διαδικασίες μείωσης κόστους που συνδέονται με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις,
  • σχετικά λίγοι μέχρι τώρα έχουν προβεί σε σημαντικές περικοπές παροχών προς το προσωπικό.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι δείκτες ανθρώπινου δυναμικού (HR Metrics) που για πρώτη φορά συλλέγονται συστηματικά και δείχνουν μεταξύ άλλων ότι ο μέσος όρος κόστους μισθοδοσίας για έναν Director είναι €105.000 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος για έναν Manager / Supervisor κυμαίνεται στα €55.000 ευρώ.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Ομίλου ICAP έχει σαν στόχο να εδραιώσει ένα νέο πολύτιμο εργαλείο για όλες τις Επιχειρήσεις το οποίο θα προσφέρει συντεταγμένη και επίκαιρη πληροφόρηση σε σχέση με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις και αφορούν τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού τους.

Ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής ICAP People Solutions, δήλωσε σχετικά: «Η ανταπόκριση της αγοράς στην πρώτη αυτή έρευνα για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού ήταν πολύ θετική. Η έρευνα αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό σε μία καθημερινότητα των επιχειρήσεων που αλλάζει και που η συντεταγμένη πληροφόρηση θα συμβάλει στην ορθή λήψη αποφάσεων. Οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν τί συμβαίνει δίπλα τους και γύρω τους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρα σημαντικές αποφάσεις και να τεκμηριώνουν τις επιλογές τους.»