Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα των δικτύων franchise που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά
Franchise Market
bannertopleft
Shadow.gr
Γρηγόρης Μικρογεύματα - Coffeeright
PitStopPark.com
Astir Zois advert
NaraCamicie
k2 campus
iScool
Vidneo.gr
Bloodhound
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΔΥΣΗ
ΕΣΤΙΑΣΗ
ΛΙΑΝΙΚΗ
ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
holy_spirit

Νέα σεμινάρια φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, βιοκλιματικού σχεδιασμού & βιοκαυσίμων

01/09/2010
H Engineering Intelligence ανακοινώνει την έναρξη διεξαγωγής τριών νέων Σεμιναρίων που απευθύνονται σε μηχανικούς και αφορούν το Βιοκλιματικό Σχεδιασμό, τις Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις και την αξιοποίηση των Βιοκαυσίμων. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί στόχοι των σεμιναρίων έχουν ως εξής:

1. Σχεδιασμός και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
Η εγκατάσταση ενός Φ/Β συστήματος είναι μία αξιόλογη περιβαλλοντική επένδυση. Κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού που παράγεται από ορυκτά καύσιμα, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ένα κιλό, περίπου, διοξειδίου του άνθρακα. Παράγοντας ρεύμα από τον ήλιο αποφεύγουμε την παραγωγή του προαναφερόμενου ρύπου και προστατεύουμε το περιβάλλον. Μπορούμε απλά να πούμε ότι ένα τετραγωνικό μέτρο Φ/Β πλαισίων ισοδυναμεί περίπου με 10 δέντρα! Εκτός όμως από περιβαλλοντική, τα παρεχόμενα κίνητρα την καθιστούν και ενδιαφέρουσα οικονομική επένδυση με μεσομακροπρόθεσμη απόδοση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν ισχύουν οι απλουστευμένες υπεραποδόσεις, που υπόσχονται ορισμένες εταιρείες. Κατά συνέπεια, ο σκοπός του σεμιναρίου, είναι ο μηχανικός που θα το παρακολουθήσει να είναι σε θέση να διαστασιολογήσει μία Φ/Β εγκατάσταση, χωρίς τη χρήση κατάλληλου λογισμικού και χωρίς να κάνει χρήση απλουστευμένων υπολογισμών οι οποίοι δίνουν υπεραποδόσεις. Επιπρόσθετα το σεμινάριο έχει στόχο την ενημέρωση επαγγελματιών και μηχανικών για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα Φ/Β τεχνολογίας και των εφαρμογών τους.

2. Βασικές αρχές, μέθοδοι και τεχνικές Βιοκλιματικού Σχεδιασμού
Στην πολυσύνθετη διαδικασία παραγωγής του χώρου , η προτεραιότητα που δίνεται στην ορθή ενεργειακή συμπεριφορά του κτίσματος δεν είναι πλέον προαιρετική αλλά θεσμικά απαραίτητη σύμφωνα με τον νέο ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Κτιρίων). Η σαφής και ακριβής γνώση του τρόπου λειτουργίας του βιοκλιματικού σχεδιασμού και η απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης του με την αρχική σύλληψη του χώρου αποτελεί το αντικείμενο του σεμιναρίου.
Στόχος του σεμιναρίου είναι :
  • Η εισαγωγή και εξοικείωση των βασικών αρχών που διέπουν τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων.
  • Η περιγραφή τεχνικών και η παρουσίαση μεθόδων που εμπεριέχονται στον βιοκλιματικό σχεδιασμό ενός κτιρίου και εξασφαλίζουν την χαμηλή ενεργειακή του κατανάλωση.

3. Βιοκαύσιμα από βιολογικές πρώτες ύλες
Το σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση και εμβάθυνση στον χώρο των βιοκαυσίμων παραγόμενων από βιόμαζα (βιολογικές πρώτες ύλες). Ξεκινώντας από την αναλυτική αναφορά στα είδη πρώτων υλών, στις κατηγορίες βιοκαυσίμων αλλά και στις υπάρχουσες και υπό ανάπτυξη τεχνολογίες παραγωγής αυτών, το σεμινάριο προχωράει στην εμβάθυνση σε εφαρμογές των ανωτέρω υπαρκτών συνδυασμών. Στη συνέχεια παρουσιάζονται case-studies αυτών με στόχο την εμπέδωση και κατανόηση ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας που αφορά στα βιοκαύσιμα αλλά και στην αειφόρο εφαρμογή τους. Το σεμινάριο κλείνει με αναφορά στην αειφόρο ανάπτυξη σε συνάρτηση με τα βιοκαύσιμα αλλά και την παροχή χρήσιμων δεδομένων για την πραγματοποίηση παραγωγής βιοκαυσίμων (αδειοδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις κτλ).

Τα νέα σεμινάρια διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της Engineering Intelligence στην Αθήνα, καθώς και στο δίκτυο των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών κέντρων Engineering i-Points σε όλη την Ελλάδα.

Η Engineering Intelligence είναι ένας καινοτόμος εκπαιδευτικός οργανισμός δια βίου μάθησης, που έχει ως κύρια αποστολή να παρέχει στον επαγγελματία μηχανικό υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε εφαρμοσμένα πεδία της αγοράς εργασίας των μελετών και κατασκευών. Η θεματολογία των σεμιναρίων αφορά εξειδικευμένα πακέτα λογισμικού για μηχανικούς, την αντίστοιχη τεχνική νομοθεσία και κανονισμούς, καθώς και πρακτικές απαντήσεις σε θέματα της κάθε ειδικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Engineering Intelligence καθώς και το δίκτυο συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών κέντρων Engineering i-Points μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.engineering-intelligence.gr.