Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα των δικτύων franchise που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά
Franchise Market
bannertopleft
Shadow.gr
Γρηγόρης Μικρογεύματα - Coffeeright
PitStopPark.com
Astir Zois advert
NaraCamicie
k2 campus
iScool
Vidneo.gr
Bloodhound
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΔΥΣΗ
ΕΣΤΙΑΣΗ
ΛΙΑΝΙΚΗ
ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
holy_spirit

Νέα σεμινάρια από την Engineering Intelligence

03/06/2010

H Engineering Intelligence ανακοινώνει την έναρξη διεξαγωγής τριών νέων Σεμιναρίων που απευθύνονται σε μηχανικούς και αφορούν τους Ευρωκώδικες και τις Ενεργειακές μελέτες κτηρίων. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί στόχοι των σεμιναρίων έχουν ως εξής:

1. Ευρωκώδικας 2

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εισάγει τον Μηχανικό στη χρήση του νέου προτύπου EC2-ΕΝ1992 το οποίο αφορά στον σχεδιασμό κατασκευών από σκυρόδεμα, με έμφαση στις βασικότερες διατάξεις (συμπεριλαμβανομένων των εθνικών επιλογών) και στις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο ισχύον μέχρι τώρα στη χώρα μας κανονιστικό πλαίσιο (ΕΚΩΣ 2000 και νεότερες διατάξεις). Το πρότυπο EC2-ΕΝ1992 θα αποτελέσει σύντομα μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωκώδικες τους υποχρεωτικούς κανονισμούς για τον σχεδιασμό και τη μελέτη φορέων σε έργα Πολιτικού Μηχανικού στη χώρα μας.

2. Ευρωκώδικας 8

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εισάγει τον Μηχανικό στη χρήση του νέου προτύπου EC8-ΕΝ1998 το οποίο αφορά στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών, με έμφαση στις βασικότερες διατάξεις (συμπεριλαμβανομένων των εθνικών επιλογών) και στις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο ισχύον μέχρι τώρα στη χώρα μας κανονιστικό πλαίσιο (ΕΑΚ 2000 και νεότερες διατάξεις). Το πρότυπο EC8-ΕΝ1998 αφορά στον αντισεισμικό σχεδιασμό όλων των δομικών έργων (από οπλισμένο σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο, κ.α.) και θα αποτελέσει σύντομα μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωκώδικες τους υποχρεωτικούς κανονισμούς για τον σχεδιασμό και τη μελέτη φορέων σε έργα Πολιτικού Μηχανικού στη χώρα μας.

3. Ενεργειακές μελέτες

Το σεμινάριο στοχεύει στην αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας πραγματοποίησης μιας ενεργειακής μελέτης. Ξεκινώντας από την προετοιμασία και την σύνταξη ενός φύλου επιθεώρησης, το σεμινάριο προχωράει στην παρουσίαση των οργάνων που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των στοιχείων, που απαιτούνται για την εκπόνηση μιας μελέτης. Στη συνέχεια εμβαθύνει σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και καταλήγει στην ανάλυσή τους με ειδικό λογισμικό καθώς και την διαδικασία βαθμονόμησης του κτηρίου σύμφωνα με τον νέο ΚΕΝΑΚ.

Τα νέα σεμινάρια διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της Engineering Intelligence στην Αθήνα, καθώς και στο δίκτυο των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών κέντρων Engineering i-Points σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα σεμινάρια και την Engineering Intelligence μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.engineering-intelligence.gr.